Bejelentkezés konzultációra

Fazekas Éva Jobangel
Fazekas Éva, Jobangel – Katt a képre a bemutatkozásomhoz!

Az álláskeresést nem tanítják sehol…

Így aztán a legtöbben csak bolyonganak a trendek és szemléletek között, próbálnak mindenféle szempontnak megfelelni, amiről valaha is olvastak. És jön a kétségbeesés, mert nem megy, nem jeleznek vissza, már fél éve stb.

Ha ezeket a sorokat olvasod, már jó helyen jársz: van segítség, segítek neked. Napi több órát foglalkozom álláskereséssel, cikkek, trendek követésével, tanácsadással.

bejelentkezes-eva

Jobangeli tevékenységem alatt szó szerint több ezer embernek tudtam már segíteni, néha a legkétségbeejtőbb helyzetből fordítottunk.

Ha úgy érzed, elakadtál a karrieredben, vagy azt sem tudod, merre indulj, vagy simán csak tudod, hogy változtatni akarsz, fordulj hozzám bizalommal.

Kitaláljuk együtt, közösen, hogy neked mi lesz a legjobb. Nincsenek kész receptek, nem sablonokat kapsz, hanem a saját szakmai utad keressük, tervezzük, vagy teszünk konkrét lépéseket, ha már ott tartasz.

A cél egyszerű: olyan állásért dolgozzunk, ami neked jó lesz, hosszú távon is. Ezt elérni viszont nem könnyű. Tudni kell:

  • Egyáltalán mi jó neked?
  • Hogyan találd meg ezeket az állásokat, pozíciókat, munkahelyeket?
  • Hogyan ismerd fel az állásinterjún, ha a hely nem neked való?

Ehhez az alábbi tematikus szolgálatatásokat dolgoztam ki számodra, hogy választhass céljaid szerint:

Álláshirdetésre jelentkezés – a pályázatodban így biztosan nem lesz hiba, nagyobb eséllyel jutsz el az állásinterjúra. Tudjuk, hogy egyedi önéletrajzot kell írni minden álláshirdetésre, de hogyan kell? Ebben segítek neked. Mindent megteszünk azért, hogy az álláshirdető téged akarjon állásinterjúra hívni!

Állásinterjú felkészítés – önbizalommal, a saját válaszaidat, kérdéseidet kidolgozva indulhatsz el állásinterjúra.

Álláskeresési stratégia kialakítása – a gyakorlati lépések előtt átgondoljuk, megtervezzük, hogyan csináld.

Nem találsz jó állást, és nem tudod, hol hibázol? Már a második céget hagyod ott próbaidőben, mert megint rosszul választottál? Pályát váltanál, de nem tudod, hogy kezdj bele? Valamilyen speciális élethelyzeted miatt a karriered megtört, el sem kezdődött még? Vagy egyszerűen csak pályakezdőként nem is tudod, merre indulj, keresed a helyed? Átnézzük az eddigi szakmai életutad, tanulmányaidat, önéletrajzodat, kialakítunk egy olyan stratégiát, aminek lépéseit követve oda juthatsz el a karrieredben, ahová szeretnél.

Vezetői portfólió készítése – amikor 2 oldalas önéletrajzba már nem fér bele mindaz a vezetői tudás, ismeret, tapasztalat, amit sok év alatt összegyűjtöttél, ez az ideális megoldás.

Sok munka lesz vele, de remek anyag készül így, ami komoly lehetőségeket nyit meg számodra.

Az ügyfeleim megdöbbennek, milyen nehéz munka ez: összeszedni, rendszerezni akár több évtizednyi tudást? Utána ezt olyan formába hozni, hogy el is olvassák? Magyarországon egyedülálló módon csak nálam elérhető ez a konzultáció, élj vele!

Felkészítés online állásinterjúra – Ebben a legnehezebb gyakorlatot szerezni: Skype, robotok, automaták… Tudod, hogyan bánj velük? Hogyan kell felöltözni úgy, hogy a Skype-on is a legjobb képet lássák rólad? Hogyan lehet “puskázni”, jegyzeteket használni úgy, hogy ne kínos lapozgatás, hanem profi felkészültség látszódjon belőle?

Bizonytalan vagy a szakmai jövőddel kapcsolatban?

Ha pontosan nem is tudod, mit szeretnél, az sem probléma. Skype-on vagy személyesen bármikor szívesen beszélgetek veled erről!Azt kell megtalálni, ami neked jó, de ezt nagyon nehéz megfogalmazni önállóan. Segítő kérdésekkel, az eddigi tudásod, készségeid elemzésével meglepő felismerésekre tehetsz szert magaddal kapcsolatban. A naprakész munkaerőpiaci ismereteim révén pedig azt is meg tudom mondani, merre érdemes menni – és azt is, hogy merre ne indulj, mert nem lesz jó… Ez  általános karrier konzultáció vagy általános álláskeresési konzultáció

Bármilyen álláskeresési problémád is van, bármilyen nehézséggel szembesülsz is, együtt biztosan találunk megoldást!

bejelentkezes-eva

Kiss Márti
Kiss Márti    –   Katt a képre a bemutatkozásomhoz!

Minden kezdet nehéz…

 

Egy új munkahely megtalálása komplex feladat. Ahogy egy kedves kollégám egyszer megfogalmazta: nehézségében felér egy teljes állás betöltésével. Időt és energiát kell arra szánni, hogy a vágyott állást megkapjuk.

A jó hír az, hogy ez részekre bontható, és az egyes részekkel egyenként lehet foglalkozni. Először meg kell nézni, hogy milyen munkakörök valók a te képzettségeidhez, tapasztalatodhoz, tanulmányaidhoz.

bejelentkezes-marti

Úgy érzed, nem vagy elég képzett vagy tapasztalt? Akkor sem kell aggódnod, hiszen még mindig itt vannak a kompetenciáid. Mik azok, amik már most is hozzásegíthetnek a sikerhez, és miket lehetne még fejleszteni. Ez a pályaorientáció, amit nem csak az iskola elhagyása után kell alkalmazni.

Az első buktató, az állásra jelentkezők réme: az önéletrajz

Ha megtörtént a neked való munkakörök feltérképezése, akkor következhet az önéletrajz megírása. Minden hirdetéshez egyedi önéletrajzot kell beadni: ha általános önéletrajzot küldesz mindenhová, akkor 30%-os esélyed van az elhelyezkedésre, de ha az álláshirdetés kiírójának igényei szerint írod meg a pályázatodat, és a valóban neked való állásokra jelentkezel, akkor máris 70%-os eséllyel pályázol. Ugye, hogy érdemes a CV-vel foglalkozni?

Referencia és motivációs levél – nem érdemes megspórolni őket!

Ha már összeállt a CV, akkor jöhet a referencia! Itt a legfontosabb kérdések:

  • Mit jelent, mire való, mi a célja? Kit érdemes megadnod referenciaként, és ki az, akit semmiképp se adj meg?
  • A váltásod oka: ezért itt beszélünk arról is, mit írj bele az önéletrajzba, és hogyan kommunikáld ezt az interjún.

Jöhet a motivációs levél megírása. Itt meg tudom adni neked azt a nézőpontot, aminek a segítségével látni fogod, mit is várnak el valójában a HR-es munkatársak – vagyis kölcsönadom neked a „HR-es szemüvegemet”. Átvesszük, hogyan írj olyan motivációs levelet, amitől a HR-eseknek fel fog csillanni a szemük.

Tippek, hogy ne rettegj a kínos interjúkérdésektől

Ha az önéletrajzod, motivációs leveled és referenciáid elnyerték a cég tetszését, akkor jöhet az interjúra való felkészülés. Az öltözet, a testbeszéd és főképp az, hogy hogyan mutasd be magad. Olyan bemutatkozási módszert adok a kezedbe, ami biztos alapokon nyugszik, és nem számít majd, hogy jó kérdéseket kapsz vagy sem. El tudod majd adni magad, nem a szimpátia fog dönteni arról, hogy felvesznek-e. Itt szó lesz még a motivációról és arról, hogy milyen kérdéseket tegyél fel az interjún, milyen sorrendben.

Nem hagyhatjuk ki a bérkérdést, ami mindig kényes téma. Hogyan tudod meghatározni a számodra megfelelő bérmennyiséget? Hogyan kommunikáld az igényedet? Ne aggódj, ezeket a kérdéseket is körüljárjuk.

Hurrá, felvettek! És most?

Ha megnyerted a munkát, akkor pedig már nincs más dolgod, „csak” elfogadtatni magad a csapattal, megalapozni a bizalmat, és a lehető legjobban elsajátítani a munkát. Aggodalomra semmi ok: ehhez is tudok neked a gyakorlatban könnyen beilleszthető praktikákat adni.

Amikor belépsz egy új munkahelyre, akkor egyúttal kilépsz egy másikról. Erről is beszélni kell, mi a helyes és mi nem.

Mit, mikor, hogyan, mennyiért?

amit itt leírtam neked, egy teljes folyamat. Ennek egyes részeit is igényelheted, de ha szeretnéd, akkor a teljes folyamatot is végigkísérhetem. Igényednek megfelelően készítek egy személyre szabott árajánlatot neked. Fontos az, hogy átbeszéljük a te jelenlegi helyzetedet, hogy fel tudjam mérni, mire is van szükséged, és ki tudjam vizsgálni a probléma forrását. A beszélgetés keretében belesünk a kulisszák mögé: megtudod, mi van a HR-es munkatársak fejében, hogyan is áll össze egy pályáztatás. Minél többet tudsz erről, annál nagyobb önbizalommal és lelkesedéssel tudsz belevágni ebbe a nehéz, de szép feladatba.

Még egy utolsó gondolatot osztok meg veled arról, amiről nem sokat olvasni: hogyan is éld át ez az olykor nehéz időszakot az életedben? Mik azok a módok, amikkel egy könnyebbé tudod tenni a mindennapokat?

Könnyeddé teszem számodra az álláskeresés minden fázisát!

bejelentkezes-marti