Linkedin 101 – 4. rész: Állásjelentkezés a Linkedinen – csak pár kattintás

Linkedin 101 – 4. rész: Állásjelentkezés a Linkedinen – csak pár kattintás

Linkedin-sorozatom 4. darabja végre a konkrét állásjelentkezésről szól.

Nézegeted a Jobs menüpontot, megtetszik egy lehetőség, jelentkeznél rá. A Linkedinen ez is könnyebb, mint egy bármely más állásportálon. Legyen a wordben vagy PDF-ben (nekem a word még mindig jobban tetszik) rendelkezésre álló önéletrajzod azon az eszközön, amin épp dolgozol, vagy egy online hozzáférhető drive-on és már indulhatunk is.

Easily apply

Ez tényleg könnyű. Ha ilyen hirdetés látsz, TÉNYLEG pár kattintás jelentkezni.

Nyisd meg a hirdetést, a fejlécben talált Apply on Linkedin gombra kattintva pár képernyőn végigvisz, és voila, jelentkeztél is.

Kontaktadatok, választhatsz az eddig feltöltött CV-k között, vagy feltölthetsz újat, kapsz pár screening kérdést, a Review gombra kattintva még egyszer átnézheted, Submit, és kész. 3 perc, ha sokat gondolkodsz 😊

 

Előfordulhat, hogy kapsz pár screening kérdést, amit az álláshirdetések feltöltésekor már említettem, ezeket válaszold meg – nem lesz nehéz, vagy legördülő menü van a lehetséges válaszokra vagy csak simán egy fizetési igényt, tapasztalati éveket, eldöntendő, Igen/Nem-mel megválaszolható kérdést tesz fel.

Amint jelentkeztél, a Linkedin értesíti is a hirdetőt, hogy jelentkező érkezett, mi több, itt ki is okítja a hirdetőt, hogy jól dolog válaszolni a jelentkezésekre a jelentkezők szerint is.

Apply – „easily” nélkül

Az ilyen hirdetéseken nincs megjelölés az „easily”-re. Nyisd meg a hirdetést, egy „Apply” gombot fogsz találni a fejlécében. Vagy, ha fizetett érte a hirdető, mert sürgős neki, „Apply Now” gombot látsz.

 

Erre kattintva az fog történni, hogy átdob a cég a saját karrieroldalára, és ott végigcsinálhatod azt a processt, amit a Linkedin nélkül is végigcsinálnál, ha a honlapjukon keresztül jutnál a karrier menüpontra.

Linkedinen katt a hirdetésre katt az Apply gombra cég karrieroldalán újra katt az Apply gombra, és Linkedin profillal bejelentkezve, akár automatikusan kitölti a jelentkező formot a Linkedin profilból. Persze itt lesznek pontatlanságok, érdemes átnézni rendesen, mielőtt beküldöd, de így is rövidebb a jelentkezési idő, mint nullából kitöltögetni egy formot.

Itt azért a Linkedinen hirdető, de nem ott jelentkeztető cégeknek feltenném a költői kérdést: vajon ha Ferrarit vesznek, azt is átszereltetik Trabant motorral? Valószínűleg technikai okai vannak, hogy így jelentkeztetnek, mert a saját rendszereikhez is igazodniuk kell, érteni vélem ezt. De a technikai okok pont meg is szüntethetők némi fejlesztéssel, ha akarják. Jelöltélmény, vagy mi… Plusz az „Easily apply” cégek egyértelműen előnyben vannak…

Miután jelentkeztél

Általában a jelentkezéseink sorsáról akkor tudunk valamit, ha vagy egy autoreply, vagy egy ember visszajelez, emailben. Nos, a Linkedinen ez is jobb egy kicsit.

Látunk érdekességeket a „My jobs” menüpont alatt.

 1. Hogy jelentkeztünk, és le se töltötték az anyagainkat…
 2. Vagy letöltötték, megnézték – ugyan semmilyen visszajelzést nem kaptunk ,de legalább ezt tudjuk.

 

 1. Ha csak Save-be tetted, hogy majd esetleg később jelentkezel, láthatod, ha már lezárult a jelentkezés.

Mobilról is

Természetesen a Linkedin összes fenti funkciója is elérhető mobilról is, Android vagy iOS esetén is. Így érdemes egy CV-t tartani valami online drive-on is, ha pl. épp egy sorbanállás idejét töltenéd hasznosan. Miután a Linkedin „easily apply” jelentkezések tényleg nem kívánnak komoly elmélyülést és hosszú időt, érdemes is az üres perceidet ilyesmivel tölteni, ha épp álláskereső vagy.

Ennek feltétele viszont egy nagyon jól megírt önéletrajz és egy erős Linkedin profil… EZ viszont sok munkát, előkészületet kíván.

A sikeres Linkedin álláspályázat kellékei

 1. Igényes profilfotó – ne feledjük, ez egy közösségi oldal alapvetően, nem szeretik az arctalanságot, akik ezt használják.
 2. Egyértelmű „About” mező. Az itt leírtak alapján dönt a többség arról, elolvassa-e egyáltalán a beküldött jelentkezésed.
 3. Régió és iparág: Ezek olyan „match” kritériumok, amik hiányában talán már a screeningen sem jutsz keresztül.

# # #

Folyt. köv.: Állásjelentkezés nemzetközi környezetben

# # #

Tetszett a poszt? Lájkold, oszd meg!

Egyetértesz? Vitatkoznál? Hozzáfűznél valamit? Várom szeretettel a kommented!

Ha neked is személyes segítségre van szükséged az álláskeresésedben, pályaorientációban, karrierváltásodban, válogass tematikus szolgáltatásaimból, nézd meg hogyan tudok segíteni eligazodni az álláskeresés útvesztőiben!  További információkért látogasd meg Facebook-oldalam!

###

 

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Írj te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Mások mondták:

 1. Belavoltam
  mondta:

  „Easy apply” 🙂