Ha írsz nekem

Egyre többen kerestek fel segítségkéréssel, aminek örülök, hiszen működik, amiért eddig dolgoztam. Ezzel együtt egy napom továbbra is 24 órából áll, aminek legnagyobb részét munkavállalóként töltöm. Így a várakozási idő a megkeresésekre kicsit megnövekedett. Válasz nélkül segítségkérés nem marad, ebben biztos lehetsz. Hogy mégis mindenki megfelelő időben kapjon segítséget, pár apróságot kérnék/jeleznék:

–  Önéletrajzírásban, motivációs levél írásában akkor tudok segíteni, ha küldesz egy olyan verziót, amit magad már megírtál (magyar és/vagy angol nyelven). Ha kell rajta javítani, javaslatokat fogok tenni a javításra. Nem írok senki helyett sem önéletrajzot, sem motivációs levelet.

Ha egy konkrét álláshirdetésre szeretnél jelentkezni, akkor az erre szánt álláspályázati anyagodat küldheted el nekem, és az álláshirdetést magát is szeretném megkapni (linkben is elég), hogy lássam, mennyire sikerült rászabni a pályázatodat. Ilyen segítségkérésnél a nekem írt leveled tárgyában legyen benne, hogy sürgős, holnapra kell beadni, határidős stb. hogy ne kelljen „sorban állnod”, mert eddig érkezési sorrend volt, és félek, hogy valaki egyszer kicsúszik a határidőből emiatt.

–  Ha megrekedtél az álláskeresésben, nincs több ötleted, hogyan is csináld? Akkor is önéletrajzot küldj, és írd meg, mivel próbálkoztál eddig, hol kerestél, milyen munkákat kerestél. Megpróbálok – veled közösen – kitalálni valamit, ami sikerre vihet.

–  Ha állást váltanál, le kellene írnod, miért váltanál. Az igazi okot írd, mert nekem nem kell „csomagolni”, az a cél, hogy azt kitaláljuk, hogy valóban az állásváltás-e a megoldás a problémádra, illetve, hogy hogyan kommunikáld a munkaerőpiacon a váltási szándékodat. Ha gondolod, itt is küldhetsz önéletrajzot.

Ha szakmát váltanál, valami új tanfolyamra mennél, és bizonytalan vagy benne, érdemes-e, akkor talán újabb szempontokat tudok adni a döntésed segítésére. Konkrét döntési javaslatot semmiképpen sem fogok adni: neked kell döntened továbbra is.

Ha hozzám fordulsz segítségért, leírhatod a problémád hosszan vagy röviden, ahogy szeretnéd. Tegezhetsz. Ha segítség kell, akkor ne gondolkodj, hanem kérj segítséget: nem számít, milyen végzettséged van, milyen munkát keresel. Felsővezetőknek is  nehéz állást keresni, 8 általánost végzetteknek is. Nem számít, hány éves vagy: 50 felett vagy pályakezdőként egyaránt nehéz, az a dolgunk – neked és nekem -, hogy kitaláljuk, konkrétan te hogyan tudsz sikeres lenni az álláskeresésben.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!