Álláskeresési stratégia tervezés

Álláskeresési stratégia tervezés

Álláskereséskor sokan először a problémákkal szembesülnek, és már az elején kétségeik támadnak: hogy lesz nekem állásom? Mit kezdhetek ilyen nehéz munkaerőpiaci körülmények között? Hol vannak a nekem való állások? Hogyan kezdjek hozzá? Mit tehetek még az álláshirdetések böngészésén túl? Hirtelen lettem álláskereső, évek óta nem kerestem állást, egyáltalán hol kezdjek információkat keresni a mostani elvárásokról? Önéletrajz, motivációs levél, referencia, portfólió, Linkedin profil? Ez sok munka lesz, de hogyan lehet hatékony?

Segítek e kétségeket, problémákat kezelni, gyakorlati, neked való, általad megvalósítható ötletekkel.

A célom minden esetben ugyanaz: olyan stratégiát kialakítani Veled közösen, ami segít abban, hogy a neked legmegfelelőbb munkát találd meg, illetve előreléphess a jelenlegi helyzetedből.

A program időtartama: min. 1 óra, online is elérhető, ilyenkor 60 perc egy alkalom

A program ára:  15.000 Ft/óra (áfamentes)

megrendelem

Tudnunk kell, hogy a legtöbb ember nem töretlen karrierúttal, egyenesen felfelé ívelő szakmai életúttal rendelkezik. A tanulmányaid, a tárgyi tudásod, az eddigi tapasztalataid, mind olyan tényezők, amikre biztosan számíthatsz. Ezeket tudni kell kommunikálni, meg kell tudni mutatni, el kell tudni mondani a megfelelő embereknek az álláskeresés során. Az álláspályázati anyagban, az állásinterjún, az ismerősöknek, akik segíthetnek neked az álláskeresésben.

mom-working-job-kidsA nők álláskeresésének specialitásait magam is tesztelhettem, megtapasztalhattam az összes, nőt érintő álláskeresési problémát. Így értem a helyzeted, problémáidat, ha fiatal nő vagy, ha egyedülálló és/vagy kisgyerekes, illetve ha már sokszor kérdeztek a gyermekvállalási terveidről is állásinterjún, még akkor is, ha ezt törvény tiltja. Átéltem ezeket magam is… Így megértéssel, empátiával és álláskeresési tárgyi tudással tudlak átsegíteni az álláskeresés nehézségein.

graduation-girlNem egyedi probléma, hogy a pályakezdő fiatalok nem találják a helyüket a cégeknél, nem kapnak megfelelő szakmai feladatot akkor sem, ha egyébként felkészültségük kifogásolhatatlan. A szárnypróbálgatás együttjárhat a gyakori állásváltással is, ami ronthatja a későbbi karrierlehetőségeket. Ezen állásinterjún célzott kérdésekkel, kommunikációs megoldásokkal lehet javítani. A program keretében a te preferenciáid mentén segítek megtalálni, hol vannak a feltáratlan lehetőségeid, milyen lépéseket lehet érdemes megtenni a sikered érdekében, mi az, amiket kerülnöd kell.

Pályamódosítók szintén szembesülnek egyfajta nehézséggel: harmincas, negyvenes éveikben járva pályakezdőnek minősülhetnek az új szakterületen. Ilyenkor az álláshirdetések böngészése, azokra pályázás nem feltétlenül hoz eredményt, szakmától, piactól függően másfajta lehetőségek vannak az álláskeresésre. E program keretében ebben segítelek: lehet, hogy másfajta álláspályázat, lehet, hogy nem is álláshirdetések útján fogsz állást találni.

sales-account-managerTapasztalható, hogy  munkaerőpiac lemarad a rohamosan fejlődő technológiák mögött. Így előfordulhat, hogy olyan speciális tudásra tettél szert a munkád során, ami máshol is piacképes lenne, de a cégek jórésze nem is tud róla, hogy ilyen tudásanyag létezik, és ők profitálhatnának belőle. Ebben a helyzetben is speciális lépésekre van szükség.

Eddigi segítő munkám által  és a Jól-Lét Alapítványnál szerzett tapasztalataim alapján megértéssel mégis hatékonyan tudok segíteni speciális élethelyzetekben: GYES/GYEDről visszatérők, megváltozott munkaképességűek, fogyatékos gyermeket nevelők, nagycsaládosok, egyedülállók, bármilyen hosszú kihagyás után (külföldi tartózkodás, betegségből felépülés stb.) újra állást keresni egyedi álláskeresési és kommunikációs stratégiákat igényel. A program keretében feltárjuk a lehetőségeket, kitaláljuk Veled közösen, milyen munka, pozíció lenne neked a legmegfelelőbb, és hol, hogyan találhatsz rá ilyen munkákra.

 

A program időtartama: 1 vagy 2 óra. A program ára: 12.000 Ft/óra (áfamentes)

megrendelem

Eredmények:

Kialakult kommunikációs stratégiával, pontos célokkal folytathatod az álláskeresést. Tárgyi tudást kapsz arról, hogyan kommunikáld a leendő munkáltatód számára fontos előnyeidet, hogyan kezeld a hátrányaidat, hogyan alakítsd úgy az állásinterjúkat, hogy ebből egy neked megfelelő pozíció legyen. Hogyan kérdezz, hogyan érd el, hogy a munkáltató az esetleges nehézségeid mellett is téged válasszon. A program során egy tematikus jegyzet készül számodra mindarról, amit megbeszéltünk, és a jövőben majd jól tudsz alkalmazni.

Megerősítést, önbizalmat kapsz a jövőre nézve: megkeressük, mi való neked, miben vagy jó, hogyan mondd ezt el az álláspályázatban.

Megrendelés menete:

  1. Küldj egy megrendelő e-mailt ide kattintva
  2. Válaszd ki a kívánt konzultációs programot, add meg számlázási adataidat (név, számlázási cím)
  3. A díjbekérőt (előlegszámlát) PDF-ben fogod megkapni, átutalással vagy OTP-ben pénztári befizetéssel egyenlítheted ki.
  4. Átutalás után egyeztetünk időpontot a személyes találkozóra e-mailben vagy telefonon, a számlát személyesen adom át.

Mivel készülj?

Küldj nekem egy valamilyen önéletrajzot vagy Linkedin profil linkjét legkésőbb a találkozó előtti napon, ill. ha van kérdésed, azt is gyűjtsd össze, küldd el nekem előre, ha tudod.

 

 

 

 

Tetszett? Oszd meg másokkal is!