Vezetői álláskeresés

Szeretnél látni egy „élő” szakmai portfóliót?

Az enyémet itt találod.

Miért portfólió, miért nem CV?

Ismerős az érzés, hogy ülsz a CV-d fölött, és nem tudod belesűríteni az elvárt 2 oldalba a 20 évnyi tudásod, tapasztalatod, eredményeid, szakmai hitvallásod, vezetői meggyőződésed? Pedig ezt kellene átadnod ahhoz, hogy lássák: az adott vezetői pozícióra alkalmas vagy, sikerre vinnéd a szakterületet, ha téged választanának. Próbáltál eredményorientált és/vagy kompetenciaalapú önéletrajzot is, de mégsem működik? Nem olyan állásokkal találnak meg, ami neked való, ’túl sok’-nak tartanak?

Erre megoldás a vezetői portfólió, ami nem egyszerű önéletrajz, és nem is kell 2 oldalba korlátoznod a mondanivalódat, mégis elolvassák. Ezzel fogod tudni átadni mindazt az információt magadról, amit egy önéletrajzzal már nem tudnál, ez viszi majd sikerre a vezetői álláskeresésed, állásváltásod.

Egy tapasztalt vezetőnél a megpályázott pozíció szempontjából fontos a karrier-momentumok részletesebb kifejtése, kiemelve a legjelentősebb, releváns eredményeket, rendszerezve. Ez a rendszerezés nehéz feladat, ebben tudok segíteni. Fontos láttatni a vezetői attitűdöt: hogyan irányítasz, mit tartasz fontosnak az alkalmazottakkal való együttműködésben? Milyen módszerrel motiválsz, nyitott vagy-e a beosztottak ötleteire? Vagy éppen a másik típus vagy, aki végrehajtást vár el, nem együttműködést. Mindkettő lehet jó, „csak” a megfelelő pozíciót, céget kell megtalálni hozzá. Mit, mikor, kivel, hogyan, miért, hol tettél a karrierutadban? Itt már nemcsak a mély szakmai képességeket keresik, hanem a vezetői, stratégiai képességeket.

Blogbejegyzésem a vezetői portfólióról

A program tematikája:

  1. Alap önéletrajz átnézése, Linkedin profil és motivációk elemzése
  2. Álláskeresési stratégia
  3. Szakmai eredmények, tapasztalatok rendszerezése, portfólióba rendezése

A program időtartama: min. 2 óra,. Tapasztalataim szerint összesen 2-4-6 óra konzultáció lehet szükséges, az alkalmak között ingyenes online támogatással is tovább alakítjuk a dokumentumot.

megrendelem

.

.

.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!