Önéletrajz különböző élethelyzetekre – idősebb álláskeresőknek

Önéletrajz különböző élethelyzetekre – idősebb álláskeresőknek

cv-senior.jpgA diszkrimináció egyik leggyakoribb formája: középkorú és idősebb munkavállalók rendre tapasztalják, hogy koruk miatt nem választják ki őket olyan állásra, ahová tökéletesen megfelelnek és el is tudnák látni a megadott feladatokat.

Az önéletrajz célja mindig az, hogy állásinterjúra juttassa az álláskeresőt, de náluk különös gondossággal kell megírni az álláspályázatot. Ez az önéletrajz egy valós álláshirdetésre, egy képzeletbeli senior korú ember jelentkezése.

Ez az önéletrajz nem takargatja, hogy egy idősebb, tapasztalt emberről van szó, ezzel kezdtem. De olyan tapasztalatokat emeltem ki már az összefoglalóban, ami releváns a meghirdetett állás szempontjából, modern tudományhoz kapcsolódó, eloszlatva az előítéletet, hogy az idősebb emberek tudása elavult. A tanfolyamok, kurzusok felsorolásával folytattam a CV-t, erősítve azt, hogy valóban frissített tudásról beszélünk. A tanulmányok rovatot rövidre hagytam, láthatja az olvasó, hogy van diplomája a jelöltnek, mert ez előírás volt az álláshirdetésben.

Szakmai ismeretekkel folytattam, a jelöltnek megvannak a hirdetésben megjelölt ismeretei, ezt rendszerezetten leírtam. Számítástechnikai ismeretekkel folytattam, koncentrálva a szakmához kapcsolódó szoftverek, alkalmazások ismeretének hangsúlyozására.

Nyelvtudás rovat: nem csak annyi, hogy „angol felsőfok”, de jeleztem, hogy ez a tudás aktív is, nem kell felfrissíteni. Csak a releváns munkatapasztalatokat írtam bele, ezzel is felöleltem több mint 20 évet.

Szabadidős tevékenységekben is egy aktív embert mutattam.

Letöltés – önéletrajz idősebbeknek

További letölthető önéletrajz-mintáim

 Sok sikert!

 

Mi az a CV-péntek?

A jobangel.blog.hu-n péntekenként új rovattal jelentkezem. Egy-egy önéletrajzmintát mutatok be, rövid magyarázatokkal, mit, miért, hogyan írjunk az adott önéletrajzba.

Az önéletrajzok szereplői fiktív jelöltek, a valósággal való bármilyen egyezés a véletlen műve!

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Írj te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük