Optimizmus, aktívan

Optimizmus, aktívan

optimism.jpgAz előző poszt után már tudunk/merünk őszintén motlevelet írni, most itt az idő, hogy megtanuljunk pozitívan gondolkodni.

Ostoba lózungnak tűnik, de valamiért mégis azok érnek el nagyobb sikereket az élet bármely területén, akik így gondolkodnak.

Nem nagy dolog, egyszerű szemléletváltás. A pohár félig tele van, és nem félig üres.

Mit jelent ez az álláskeresésben?

Először is, fogadd el, hogy olyan helyzetbe kerültél, amiből az álláskeresés vezet ki. Vacak munkád van, elviselhetetlen főnököd, vagy éppen a cég áll a csőd szélén, tehát váltanod kell. Esetleg már leépítettek, kirúgtak, ketyeg a felmondási idő. Vagy éppen már hónapok óta állást keresel, és nem találsz. Ezek olyan helyzetek, amikhez képest mindenképpen előrelépést hoz az álláskeresés. Vagyis miért is kellene szomorkodnod?

Nyilván ilyenkor van benned egy jó adag bizonytalanság, hiszen valószínűleg nem tudod, miből lesz jövedelmed a következő időszakban, ez érhető. Csökkentsd a kiadásaidat, ahogy tudod, próbáld meg átütemezni, amit lehet. Ha még nem vesztetted el az állásodat, de már tudod, hogy ez következik, akkor főleg minden energiáddal keress állást, mert lehet, hogy már meg is lesz az új helyed, mire a régi véget ér.

A bizonytalanság legyőzését még egy szemlélet segíti: ha most megteszel mindent azért, hogy állást találj, akkor nyugodt lehetsz. Azaz gyerünk, indulj, tegyél meg mindent! Tényleg mindent!
Lelkesedj minden egyes lehetőségért, amire pályázatot adhatsz be. Ez látszódjon a motleveleden is. Nem puffogtatunk üres frázisokat, és őszinték vagyunk…

A CV-d a lehető legprofibb legyen, írtam már eleget arról, mit lehet ezért tenni.

Ha mára már nincs több megpályázható lehetőség, amire jelentkezhetsz, kezdj el tanulni: jelentkeztél olyan helyekre, ahol nyelvtudás kell, vagy valami olyan régebbi ismereted, ami esetleg kicsit megkopott? Most szedd elő a tananyagait, és frissítsd fel a tudásod.

A napi 8 órás munkád most az álláskeresés. Fenti tevékenységekkel jól ki lehet tölteni, és még értelme is van.

Telefonod legyen feltöltve, bekapcsolva, vidd magaddal mindenhová! Nehogy azon múljon egy állás, hogy nem veszed fel a telefont.
Maileket rendszeresen figyeld, ha válasz érkezik, azonnal reagálj!

Miben segíthet ez a hozzáállás? Abban, hogy meglásd azt a lehetőséget, ami mellett másképp elmennél. Ha elhiszed, hogy találhatsz magadnak jó állást, találni fogsz.

Bizakodj, keresd az álláslehetőségeket, és a siker sem fog elmaradni!

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Írj te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük