Állásinterjú az esőben

Állásinterjú az esőben

rainy.jpgE „szép” esős napon arra gondoltam, de nehéz most annak, aki állásinterjúra készül. Mit vegyen fel, mit kezdjen a vizes esernyővel, a sok rosszkedvű emberrel, a sötétséggel?

Öltözék

A hűvös miatt egyre könnyebb az elvárásoknak megfelelően öltözni úgy, hogy kényelmes is legyen. A zárt cipőbe már nem izzadunk bele, a harisnya sem nyűg annyira.

Esős időre nem javaslom a nadrágot, mert egy szoknya+harisnya párosítás zárt cipővel sokkal megfelelőbb. A nadrág szára összefröcskölődik, ha világos, ha sötét, mindenképpen foltos marad. Ha nejlonharisnyával történik ugyanez, azt vizes papírzsebkendővel át tudod törölni, és makulátlan lesz újra.

Táskát úgy válassz, hogy a benne lévő dolgok ne ázzanak el. A felül cipzáros modellek kellemetlen tulajdonsága, hogy a cipzár nem feltétlenül vízálló. A létező legkevesebb dolog legyen nálad, a lehető legkisebb táskában, hogy könnyen meg tudd óvni az ázástól. És még ez is passzoljon az öltözékhez, csakhogy még nehezebb dolgunk legyen…

Nehézség még, hogy a hőmérsékletnek mostanra megfelelő kosztümös öltözék fölé mégis muszáj valamit venni, mert az esőben esernyőt használva is vizes lesz. Megint eggyel több réteg lesz rajtunk, mint szeretnénk. Hogy mégse legyen meleged, a blézer alá nyugodtan vehetsz akár rövidujjú, vagy ujjatlan blúzt is, úgysem veszed le a blézert.Ellenben a vizes kabátot muszáj lesz levenni állásinterjún.

Utazás

Esős időben többnyire késnek a tömegközlekedési eszközök, érdemes több időt szánni az utazásra, ha így jutsz oda.Ha gyalog mész, gondold át, merre érdemes kerülni, hogy a járdán sétálva se terítsenek be az autók egy adag vízzel (egyes autósok kedvenc szórakozása ez…)

Megérkezés

Ha beesel az ajtón nyakig vizesen, szerencsétlenkedve egy csöpögő esernyővel, nehéz lesz pozitív első benyomást elérni, erre tehát figyelni kell. A bejárat előtt, kívül rázd le a vizet az esernyődről, cipődről, táskádról, belépve használd a lábtörlőt. Ha recepcióra érkezel, kérdezd meg, hogy leteheted-e ott a kabátod, ernyőd, így az érted érkező interjúztató már egy makulátlan öltözékű, interjúra kész hölgyet fogadhat. Ha muszáj bevinned a kabátot, esernyőt az interjú helyszínére, akkor vigyázz, hogy ne áztass el semmit. Kabátot színével (a vizes felével) befelé hajtva fektesd a szék támlájára, ha nincs fogas, táskát tedd magad mellé, rá az összecsukott esernyőt.

Ezekkel az apróságokkal megalapozhatod a jó fellépésed, elkerülheted a kellemetlenségeket, és talán pont ez segít az álláshoz. Sok sikert, az eső se legyen akadály!

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Írj te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Mások mondták:

 1. mizrolist
  mondta:

  @ohhai: épp elég rosszindulatú autóssal találkoztam már gyalogosként és bringásként is ahhoz, hogy tudjam, ennek van realitása.

 2. FiedlerK
  mondta:

  Köszi! Egy teljesen normális, félmagas sarkú, fekete bőr csizma. Ezeket a szegecseket én sem értem, a nyolcvanas években volt utoljára divatos. 🙂

  Amúgy Elektra vagyok, csak ez egy másik profil. Múlt héten voltam állásinterjún, majd írok mailt, ha összejön!

 3. jobangel
  mondta:

  @FiedlerK: Bármit lehet, ha az elegáns, és nem közönséges hatást kelt (combcsizma, szegecses csizma pl. nem való állásinterjúra). De a nadrágkosztümmel sem foghatsz mellé, ha sikerül megóvni az esőázástól.

 4. FiedlerK
  mondta:

  Ugye szoknyás kosztümhöz nem lehet hosszú szárú csizmát felvenni?? Hosszasan tipródtam ezen a napokban, végül nadrágkosztüm mellett döntöttem.

 5. jobangel
  mondta:

  @Katalin87: Szívesen 🙂

 6. Katalin87
  mondta:

  Hmm… esik… de jó, hogy erről is született egy bejegyzés? 🙂 Köszönöm!

 7. Katalin87
  mondta:

  @ohhai: Építő jellegű hozzászólás…

 8. ohhai
  mondta:

  „egyes autósok kedvenc szórakozása ez…”

  persze… látszik hogy sosem vezettél autót esőben