CV-péntek: szakmai önéletrajz sablon komoly szakmai múltra

CV-péntek: szakmai önéletrajz sablon komoly szakmai múltra

Eddig egy ilyen sablonom volt, ez, és sokan használtátok is, ezért most hoztam egy újabbat, hogy legyen választék ebben a kategóriában is.

cv-template-20150327.jpg

A sok tapasztalattal, komoly szakmai múlttal rendelkező emberek nagy dilemmája, hogy ha mindent leírnak, hosszú a CV, akár 4-5 oldal is, amit nem fognak elolvasni, ha keveset írnak, akkor meg nem látszik jól a komoly szakmai múlt.

Ebbe még fényképet sem tettem, hogy minél több hely maradjon a szakmai leírásoknak. A név után rögtön odatettem a releváns végzettséget, hogy ezt a helyet is kihasználjam szakmai jellemzésre. Egy sorba írtam a kapcsolati adatokat, nem írtam oda, hogy „telefonszám” meg „e-mailcím”, látható, hogy ez, és ezzel se foglaljuk a lapot.

Ugyan így sűrű, de mégis jól olvasható, jól strukturált sablon lett belőle, a vízszintes vonalak jól tagolják, a fejezetcímek nem vesznek el a szövegben, ezt szolgálja azok eltérő színe is. Így ha valaki csak egy bizonyos dolgot keres, a fejezetcímek alapján gyorsan megtalálja, amit keres.

Ugyanígy a releváns beosztásokat is kiemeltem, ami nem volt az, azt normál betűtípussal hagytam. A nem releváns Ha hasonló vagy ugyanolyan elnevezésű pozícióra jelentkezünk, mint amilyet már betöltöttünk, érdemes ezt a trükköt is bevetni.

Ezt a formátumot kitöltve valós adatokkal, 2 oldalba bárki bele tudja sűríteni releváns szakmai múltját.

Letöltés – önéletrajz-minta komoly szakmai múltra

További mintáim itt elérhetők.

Sok sikert!

Mi az a CV-péntek?

A jobangel.blog.hu-n péntekenként új rovattal jelentkezem. Egy-egy önéletrajzmintát mutatok be, rövid magyarázatokkal, mit, miért, hogyan írjunk az adott önéletrajzba.

Az önéletrajzok szereplői fiktív jelöltek, a valósággal való bármilyen egyezés a véletlen műve!

 

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Írj te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Mások mondták:

 1. Online Távmunkás
  mondta:

  @jobangel: Sose raktam fényképet az önéletrajzomba. Nekem még ezt tanították…

 2. jobangel
  mondta:

  @Online Távmunkás: tényleg, nekem is jobban tetszene az anonim önéletrajzos rendszer, de az csak jól menő gazdaságban működik. Nálunk a fénykép lehet érv, lehet sima pszichológiai ráhatás: egy „arcnak” nehezebben mondanak nemet, nehezebben dobják félre a CV-t.

 3. Showmiller
  mondta:

  @jobangel: Lehet ismét frissíteni kellene a CV-met 🙂 .

 4. Online Távmunkás
  mondta:

  Szerintem fényképet semmilyen önéletrajzba nem kell tenni. Az egyetlen kivétel, ha csak a külső számít, de akkor a szakmai tapasztalat lényegtelen és elég egy fotó a CV helyett.

 5. jobangel
  mondta:

  @Showmiller: Szívesen! Ennél a mintánál ez most így is van… A tapasztalatok a leglényegesebbek, az jól ki is van részletezve, de abból is csak a lényeges, a többi a második oldalra került.

  Egyébként nem kell hinni az ilyen városi legendáknak, ha csak az első oldalt nézni, akkor már azon sem volt olyan, ami érdekelné. Ha jó a CV, és számára érdekes dolgok vannak benne, akkor végig fogja szkennelni a szemével (nem értőn olvasni, ugye…ezért nem működnek a „novellás” leírások.)

 6. Showmiller
  mondta:

  Köszi a jótanácsokat. Én azt tapasztaltam, sőt volt, hogy direkt ki is mondták, hogy az első oldalon legyen a lényeg, a többi úgysem nézik meg alaposan…