Ha így teszel, könnyen elfogadnak az új munkahelyeden 2. rész

Ha így teszel, könnyen elfogadnak az új munkahelyeden 2. rész

Tudjuk, hogy rengeteg személyiség találkozik egy munkahelyen, valakiket valamiért jobban kedvelünk, könnyebben tudunk velük együtt dolgozni és vannak, akikkel még egy 5 perces beszélgetés is akadozva megy.

Tudnod kell, hogy a rokonszenv összefügg a személyed fizikai megjelenésével.  integration_2.jpgA megnyerőbb külsejű embereket kedveljük jobban. Tehát figyelj arra, hogy mindig kellemes legyen a megjelenésed, hiszen kellemes ingerekhez kell társítani a megjelenésed. Ezt úgy gondolom, nem is nehéz megvalósítani, hiszen a munkájában az ember igyekszik diszkréten öltözködni, kivéve, ha fizikai munkáról van szó, hiszen ott a biztonsági feltételek lépnek az első helyre.

Ha valakit szeretnél megismerni, közelebb kerülni hozzá, közeledj hozzá, ha jó kedvében találod vagy, ha látod rajta, hogy kedves és érdeklődő. A valódi jó kedvet úgy tudod megállapítani, hogy nem csak a szája mosolyog, hanem az arca és a szeme is.

Érdekes tény, hogy minél többször látunk valakit, annál jobban megkedveljük. Gondolj csak a sűrűbben és ritkábban látott szomszédaidra. Melyiket kedveled jobban? Ugye, hogy azt, akivel sűrűbben futsz össze. Alakíts ki szemkontaktust, nézz a szemébe, amikor köszönsz neki.

Ugye nem lepődsz meg azon sem, ha azt mondom, hogy azokat kedveljük meg jobban, akik minket is kedvelnek. Ezért, ha már vagy olyan jóban bizonyos munkatársakkal, hogy elmondhasd neki, mennyire kedves a számodra, akkor tudasd vele, hogy mennyire tiszteled és kedveled vagy elismered a munkáját, szaktudását. De csak akkor, ha valóban így gondolod. De ne akarj azonnal bárkit levenni a lábáról. Mindig tartsd szem előtt a fokozatosságot. Elég, ha kezdetben érzékelteted vele a rokonszenvet.

Természetesen azt is biztos számtalanszor tapasztaltad már életed számos területén, hogy azokat kedveljük jobban, akik hasonlóak hozzánk, akikkel megegyezik az érdeklődési körünk, azaz közös affinitásunk is van.

Másik eszköz az elfogadásra, ha teszel róla, hogy a másik fél jól érezze magát a környezetedben. Figyelj arra, hogy a másik megmutassa előtted előnyös oldalát és ő is ilyennek fog látni téged. Inkább a másikat hagyd beszélni, légy jó hallgatóság.

Ahogy azokat kedveljük jobban, akiknek hasonló az érdeklődési körük, azokat is jobban kedveljük, akiknek hasonlóak a gesztusaik, megegyezik a szóhasználatunk. Vannak egyes szakkönyvek, ahol azt tanácsolják, hogy másold le partnered testtartását, mozdulataid, beszédmódját, sebességét, stb. Én azért ezzel óvatosan bánnék, inkább maradj önmagad.

Kérj szívességet azoktól, akiknek a rokonszenvére pályázol. Ne te kedveskedj. Ezzel rokonszenvet kicsikarni nem lehet.

Az örökzöld sláger ugye, hogy a tökéletesség és a rendíthetetlen magabiztosság nem éri el a rokonszenvet. Ne bánd, ha időnként idétlenül alakul egy helyzet vagy esetlenkedsz. Te is ember vagy. Sokkal életközelibb, mintha mindig tökéletes lennél. Nevesd ki magad nyugodtan, csak kiderül, hogy te is ember vagy. Az önirónia bombasztikus fegyver mások rokonszenvének elérése érdekében. Az igazi magabiztosság nem magamutogató és magától derül ki.

MOSOLYOGJ: 4 féle állapotot közvetít.

 • önbizalmat
 • boldogságot
 • lelkesedést
 • elfogadást

A mosolygás annyira meghatározó, hogy még az információk sorrendjére is kihat, amiket kapunk.

Pozitív fogalmak társuljanak hozzád. Önéletrajzban is alkalmazni lehet!

 • vállalkozó szellemű
 • magabiztos,
 • önálló,
 • kitartó
 • energikus,
 • jó érdekérvényesítő, leleményes, szenvedélyes,

Kommunikációd legyen erőteljes, célratörő, jól duplikálható és pozitív.

 

Az üzleti életben is tanácsos megdolgozni a célszemély tudattalanját mielőtt bemutatkozol. a tárgyalás előtt érdemes ilyen szavakat a tudatalattijába ültetni:

PL: – csodálatos kilátás

 • végtelen nyugalom,
 • fenséges táj,
 • tökéletes biztonság,

Ne mentegetőzz, ha valamit elrontottál. Van második esély. Fontos, hogy lássák rajtad, meg akarsz felelni, jól akarod elvégezni a munkád.

A magabiztosság rokonszenvet szül. –magas szintű tudás, – magas bizonyosság.

A cukor és finomított szénhidrát adrenalint termel a szervezetben, ezek az emberek idegesnek látszanak. – egészséges táplálkozás!

Elég nyugodt, laza viselkedést mutatni és szervezet idomul hozzá, aki mosolyog, annak jobb lesz a kedve.

Természetesen az emberi természet még számos érdekességet rejt, de úgy gondolom, ha ezek közül csak párat alkalmazol, máris előrébb vagy célod eléréséhez. Ne gondoljátok véletlenül sem, hogy ez a másik ember manipulációja, mert szó sincs róla. Így működünk mi érzelemmel teli emberek.

******

Tetszett a poszt? Lájkold, oszd meg, hátha ezzel te is segítesz másoknak!

Ha személyes segítségre van szükséged az álláskeresésedben, karrierváltásodban, válogass tematikus szolgáltatásaimból vagy ingyenes konzultációért gyere a Facebook csoportomba!

******

 

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Írj te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Mások mondták:

 1. jobangel
  mondta:

  @Meridian74: Lsd. még fenti bemutatkozója. Nem az a Márti, akit te „ismersz” 🙂

 2. Meridian74
  mondta:

  Ki ez a Márti? Honnan jött, mit csinált korábban? Én ismertem egy Márti nevű HR-est, aki grafológiát forszírozta, ami egy MEGALOL! 😀

 3. IT Knight
  mondta:

  Nem értem, miért kellett törölni a kommentemet. 🙁

  Ahogy látom, nem csak én fogalmaztam meg kritikát a posztal és Márti szakértelmével kapcsolatban.

 4. Zabalint
  mondta:

  Időnként olvasom ezt a blogot, szeretem is olvasni, és azt kell mondjam, hogy már az 1. rész is nagyon el volt rugaszkodva a valóságtól, de ez a blog történetének a legalja. Gyakirlatilag coelho szerű frázisok puffogtatása, 0 információ tartalom, mindezt tankönyvszerű keretben. Megkérdezhetem, hogy a szerző mióta dolgozik HR-esként a versenyszférában? De végülia mindegy, ezen a szinten szerintem túl kellene lépni,na világ nem ennyire egyszerű.

 5. Orgonáslány
  mondta:

  Messze ez volt a legrosszabb bejegyzés, amit ezen a blogon olvastam, lehet hogy nem kéne erőltetni, hogy Márti írjon…
  Ennyi általánosítást ömlesztve régen láttam, nem hiszem, hogy ez bárkinek segít egy új munkahelyen beilleszkedni. A cukros-adrenalinos részt értelmezni sem tudom (azonkívül, hogy ez nettó hülyeség, nem értem mi a javasolt viselkedés? én ne egyek cukrot? vagy az új kollegáimnak tiltsam meg?), a hogyan bűvöljül el az üzleti partnert szép tájjal pedig nem értem hogy kapcsolódik ide.
  Láttam, hogy az előző résznél azzal érveltél, hogy kikerült címlapra és sokan letöltötték – persze, mert a cím és a téma jó, de ahogy meg van írva ez botrány.

 6. HellsAngel
  mondta:

  Most legalabb megtanultam, miert mond Mr. Trump ilyeneket, hogy „fenseges taj”. Biztos ra is az uzleti suliban ragadt ez.

  Egyebkent szerintem se manipulacio, maximum par szazalek plusz megnyeroseg az alapallapothoz kepest, felteve, ha valaki ezt tudja onazonos modon csinalni. Ha nem, katasztrofa minden ilyen „viselkedesmodositasi” kiserlet. De erdekes, hogy ez megint foleg a sales temakore, mindig ide lyukad ki ez a blog (marmint hogy hogyan legyunk megnyeroek, ez minden porszivougynok es politikus alapveto fegyvere es mestersegbeli tudasa).

  +1 szereny megjegyzes, teljesen off. A bombasztikus szo szamomra egy rejtely, marmint valaha magyarul is azt jelentette, hogy dagalyos, raadasul szerintem angolul sincs pozitiv jelentese. Ha profi ujsagiro tollabol olvas ilyet az ember, csak arra tud gondolni, hogy az iro direkt ironizal es szivatja az olvasoit a muveltsegevel.