Női álláskereső tréning újra!

Női álláskereső tréning újra!

Egy új együttműködéssel gazdagodott a Jobangel, meghívást kaptam egy előadásra a Magyar Máltai Szeretetszolgálattól is!

A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Várunk Benneteket hasznos információkkal, Álláskereső e-bookkal, személyre szabott segítséggel! Klikk a képre a regisztrációhoz!

20180905.png

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Írj te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Mások mondták:

 1. jobangel
  mondta:

  @Balfredo Alfredo: Pl. az, hogy milyen munkát tudnak vállalni nyugdíjasszövetkezetekben. Az ő korosztályuk előképzettsége egészen másfajta készségkészletet adott nekik, mint a férfiaknak, mert akkor még erősen elvált férfimunka és nőimunka a munkahelyeken. Ehhez kell alkalmazkodniuk egy technikailag jóval fejlettebb munkakörnyezetben.

 2. Balfredo Alfredo
  mondta:

  @jobangel: „Egyetlen férfi sem fog hátrányt szenvedni attól, ha elmesélem _csak nőknek_ mit kell válaszolniuk állásinterjún arra a kérdésre, mikor tervez gyereket szülni.”
  Ez igaz. Mindazonáltal az esemény plakátja szerint ‘senior korú nőknek’ is szól a rendezvény. A gyerekszülés rájuk nem vonatkozik. De vajon mi vonatkozik senior korú hölgyekre, ami hasonló korú urakra nem??? (nem kötekedésből, kíváncsiságból írom)

 3. jobangel
  mondta:

  @Berelhetoreklamfelulet: A hiba mindig ott kezdődik, hogy diszkriminációról csak akkor beszélhetünk, ha valaki hátrányt szenved. Egyetlen férfi sem fog hátrányt szenvedni attól, ha elmesélem _csak nőknek_ mit kell válaszolniuk állásinterjún arra a kérdésre, mikor tervez gyereket szülni.

  És hát van erre törvény, azt kell figyelembe venni, ide az én elveim kevesek lesznek. Hogyaszongya:

  „1. § Az egyenlő bánásmód követelménye alapján a Magyar Köztársaság területén tartózkodó természetes személyekkel, ezek csoportjaival, valamint a jogi személyekkel és a jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetekkel szemben e törvény rendelkezései szerint
  azonos tisztelettel és körültekintéssel, az egyéni szempontok azonos mértékű figyelembevételével kell eljárni. „

  (2003. évi CXXV. törvény az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról)

  Kulcsgondolat: „Egyéni szempontok azonos mértékű figyelembevétele” valamint, bizonyítani kellene, hogy férfi hátrányt szenved attól, hogy nem jöhet női álláskereső tréningre (és hát férfi szülész-nőgyógyászhoz sem mehet orvosi ellátásért, szóval az is lehet gázos 😉

 4. Berelhetoreklamfelulet
  mondta:

  @IT Knight:
  na! csak kibújt a szeg a zsákbú!!
  Milyen szorgosan kiáltott mán diszkriminációt az előző posztokban, mikor valaki konkrétan egy nemet keresett az állásra, itt meg ő maga is diszkriminál…

  Nyilván csak addig diszkrimináció, amíg az ő elveinek megy ellent, amikor ő csinálja, akkor 100% oké, milyen kétszínű is a világ 🙂

 5. jobangel
  mondta:

  @IT Knight: Nem kitiltva vannak, csak ez egy tematikus előadás, ahol a női álláskeresői problémákra mondunk megoldási lehetőségeket. Egy nőnek teljesen másképp kell felépítenie a karrierjét, mert olyan társadalomban élünk, ahol nincs egyenlőség etekintetben (sem). És mivel ez a máltiaknak egy nőket segítő programjához kapcsolódik, ilyen keretek között férfiaknak nem is igen tudok érdemit mondani ebben a tematikában.

 6. IT Knight
  mondta:

  Ismét kérdezném: miért csak nőknek? miért kell az egyik nemet kitiltani a rendezvényről?