Váltás évtizednyi munka után

Váltás évtizednyi munka után

Az elmúlt tizenpár évben ugyanott dolgoztam, fogalmam sincs hogy kell állást keresni, segíts!

Ilyen témájú leveleket is kapok, és bizony, ez egy külön problémakör. Ha valaki egy cégnél ennyi időt tölt, valószínűleg sokféle munkát végzett, sokféle tapasztalatot szerzett, de hogy manapság mi releváns a munkaerőpiacon, arról nem nagyon van infója. Nem tudja, mit tud, mert rutinosan, ösztönösen csinálja, nem is tudja, hogy más ilyeneket nem tud.

Mi kerüljön az önéletrajzban a temérdek tudásból?

Az egyik legjobb lehetőség a tájékozódásra az álláshirdetések feladatleírásait olvasgatni. Csináltál pont olyat, vagy hasonlót, amit ők kérnek? Van olyan, amit szerinted abban a pozícióban csinálni kéne, de nem írták? Az önéletrajzban a tapasztalati leírásokat ezekből állítsd össze. Írj le mindent, amit csináltál, és nekik is kell, vázlatpontosan, nem általánosítva, de röviden. Majd írj le pár olyasmit, ami szerinted még elengedhetetlen ehhez a munkához. Ha egyes feladatokban idegennyelvet is használtál, azt már itt említsd meg.

Milyen állásokra jelentkezz?

Néha még az önéletrajzírásból is visszább kell lépni az álláskeresési stratégia kialakításában, és elgondolkodni, milyen állásokra lenne érdemes jelentkezni. Volt-e olyan munkafázis, feladatkör, amit kifejezetten szerettél? Van-e olyan állás meghirdetve, ahol esetleg teljes munkaidőben ezt kell csinálni? Van-e olyan munka, amit nagyon utálsz? Lehet-e olyan pozíciót találni, amiben ezt elkerülheted? Akár úgy, hogy lesz egy beosztottad, akire ezt rábízhatod… És máris megérkeztünk a következő szemponthoz: tudnál-e, akarnál-e szintet lépni, magasabb pozícióban dolgozni? Nézz meg pár ilyen álláshirdetést, gondold át, hogy menne-e ez neked. A váltás minőségi váltás legyen, olyan, amiben biztosan jól fogod érezni magad, és nem bánod meg a döntésed.

Mi a váltás motivációja?

Talán a legnehezebb kérdés, amit az egész álláskeresés során meg kell tudni válaszolni. Személyes ellentét? Megfelelően diplomatikusan ezt el tudja fogadni bárki. Sokév munka után szeretnél valami újat csinálni? Ez is érthető, ha nem az elcsépelt kihíváskereséssel írod le ezt, elfogadható lesz. Ha a valódi ok a kiégés, akkor próbálj meg pihenési időt beiktatni, mielőtt álláskeresésbe kezdesz. De felmerül a kérdés majd, miért nem cégen belül próbálkozol mással? Az álláspályázathoz írt motivációs levélben ezekről még nem kell írni, ott azért az állásért kell lelkesedni, amit megpályáztál. Ha úgy gondolod, hogy ez egy olyan állás, amiért elhagynád a jelenlegit, akkor írd le, milyen pozitívumokat látsz benne.

Önmagában az a tény, hogy sok-sok éve egy cégnél dolgozol, elég lesz ahhoz, hogy a legtöbb lehetséges munkáltató értse, miért is akarsz váltani, ezt tehát nem kell sokat magyarázni. Inkább arra koncentrálj, hogy bebizonyítsd: eddig sem egy zárt világban éltél, jártas vagy a szakma egyéb irányaiban is, érted a szakmai új folyamatait, innovációit stb., „látsz a pályán” bármit is jelentsen ez a saját szakterületeden.

 

 

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Írj te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Mások mondták:

 1. ==T==
  mondta:

  Kedves jobangel:

  Ma belefutottam egy írásba egy „konkurens” blogon:
  themostwanted.blog.hu/2016/04/07/3_uj_allasinterju_trend

  Van benne egy rész, amiről érdekelne a véleményed:

  „Ugyanebből a tanulmányból az is kiderül, hogy azoknak az új alkalmazottaknak, akik végül nem válnak be a cégnél, 90%-ban nem a tudásával vagy képességeivel van a probléma, hanem inkább a személyiségével, azzal, hogy emberileg nem illik valamiért a kialakult munkahelyi környezetbe.”

  Az is érdekelne, hogy mi a véleményed az otthonra kiadott próbafeladatokkal. Azt hiszem erről mintha már írtál volna, és az lett volna a konklúzió, hogy ingyen nem dolgozunk..

 2. Névtelen
  mondta:

  @Eltévelyedés:
  Na meg junior alsegéd helyettes pozícióra is nehezen vesznek fel valakit, aki más területen dolgozott 10 évet.

 3. jobangel
  mondta:

  @Eltévelyedés: És mi van kkaor, hogy ha ezekhez, amik tényleg érdekelnek, fel tudsz mutatni egy olyan elméleti tudásanyagot, ami alapján nem vonják kétségbe, hogy megy ez neked, ha nem is senior, de több mint junior poziban? Marketinges állás egyébként nem sok van, úgyhogy arra ne gyúrj, a többire meg szerintem lehet jó pályázatot írni, ha tényleg érdekel, és tényleg akarsz egy ilyen állást. Be kell mutatni a motivációkat 🙂

 4. Eltévelyedés
  mondta:

  @pippa2011: Bizony, ez az basszus, ehhez értek már pár év tapasztalat után nagyon igaz.
  Most itt állok 10 év konzisztens tapasztalattal, mind nagynevű multinál, és borzasztóan beszűkült a megpályázandó állások köre.
  Mert szívesen lennék én trader, vagy marketinges, vagy brand manager, UX designer. Ezek MIND érdekelnek. Csakhogy ezekbe mind úgy vághatnék bele, hogy egy junior alsegéd-helyettes pozira jelenzkezek, a jelenlegi fizetésem tizedéért. Az meg ugye nem buli.

 5. pippa2011
  mondta:

  @Eltévelyedés: Jesszus! Csak ámulok, hogy hogy az X, Y, Z generáció milyen ügyes. Eszembe nem jutna Amazonon pornónovellákat árulni. Azért sajnálom, hogy kreténségből kell megélni. Nem lennék most pályakezdő sem.
  De tényleg nem árt vigyázni: ha 10 év múlva nem váltasz, elég nyomós okod lesz rá: mert pont 10 év munkád, tapasztalatod, referenciád, energiád stb. lesz benne. És 40 fölött ez még értékesebb. Legtöbben nem azért nem váltanak, mert gyávák, félnek az új dolgoktól, hanem mert „basszus, ehhez értek”.

 6. Eltévelyedés
  mondta:

  @nagybalfasz:
  Azt hiszem az interjún nagyot mondás és a költözés nem probléma, vess egy pillantást a blogomra:)
  Ha már a Kávézónál maradunk de ez bármire igaz, üzleti szemlélettel közelítek, nem személyes küldetéstudattal. Nekem ez a hobbi, megtalálni a leghatékonyabb módját valaminek. Megtalálni mi kell az embereknek és azt a legjobban kiszolgálni, akkor is, ha személy szerint nem értek egyet vele.
  De komolyan, szakadjunk el a kávézótól, nagyon félrevisz. Szempontomból tökéletesen lényegtelen, hogy hulladékfeldolgozó, bugyibolt, lángosos, vagy csirkefarm.

 7. Névtelen
  mondta:

  „Inkább arra koncentrálj, hogy bebizonyítsd: eddig sem egy zárt világban éltél, jártas vagy a szakma egyéb irányaiban is, érted a szakmai új folyamatait, innovációit stb., „látsz a pályán” bármit is jelentsen ez a saját szakterületeden.”

  És mi van, ha ez nem igaz az illetőre?

 8. Névtelen
  mondta:

  @Eltévelyedés:
  Az, hogy mi hasznos, és mi hülyeség, relatív. Ami szórakozás, azt külső szemszögből bárki tekintheti hülyeségnek. Nekem a kávézó is ilyen, mert nem igénylem. Másnak meg a pornó novella sem az. Nekem a foci egy kreténség, másnak meg a szórakoztató regények.

  Ami a kávézókat illeti, bár mint mondtam, engem nem nagyon érdekelnek, bár biztos hasznos lehet, ha egy ismerősömmel összefutnék, és a közelben csak a késdobálók jelentenek alternatívát, ugyanakkpr láto., és ez az éttermekre is igaz, hogy nagyon sok ilyen hely álomképekre épül, akár a tulaj saját egyedi ízlése szerint, akár a legújabb trendi divat szerint is jön létre. Az ilyenek a legtöbb ember számára taszítóak, mert nincs bennük vendéglátós szemlélet, nem akar vendég igényeket kiszolgálni a tulajdonos, hanem helyette a saját igényeit szolgálja ki. Az meg külön taszító, hogy a tulaj saját, egyedinek gondolt elképzelései az esetek 99%-ában egyezik az aktuális trendi divattal.

  De ennél nagyobb gond mindezzel, és ez már nem csak a konkrét példára, a kávézóra igaz, hogy dolgozol mondjuk 20-30 évet, amit nem igazán szeretsz, közben egy álomképet kergetsz, miközben hozzászoksz a jelenlegi életmódodhoz, miközben sosem próbáltad amit úgy gondolsz szeretnél. Ebből nagy csalódások lehetnek még.

 9. Névtelen
  mondta:

  @Eltévelyedés:
  Meg olyan helyzet is van, hogy elvileg tudod, mit szeretnél, de valamiért nem lehetséges. Vagy mert a környéken nincs olyan, és valamiért nincs lehetőséged költözni, vagy mert ahhoz több tapasztalat kell rokon szakterületen, meg ezer más oka lehet. Ilyenkor be kell hazudnod a motivációt, mert jobb esetben is le kell húznod pár évet egy nem szeretem munkahelyen, hogy aztán onnan egy szeretem jelxre menj később.

 10. Eltévelyedés
  mondta:

  @pippa2011: @jobangel:

  Valószínűleg ez nem a legjobb fórum a megvitatásra, érdemes a személyes körülményeket ismerni, de itt pont nem szeretném mindenki elé tárni a részleteket.
  A Kávézó az nagyon nem fix terv, tisztában vagyok vele, hogy mekkora pénznyelő lehet, sőt, bevallottan semmit nem értek hozzá, így valószínűleg nem ez lesz belőle. Inkább a „valami amivel szívesen töltök időt” analógiája akar lenni.

  A sidebusiness úgy elszomorító, hogy erre van igény, ebből jön a sok pénz a lehető legkisebb időráfordítással. Én röhögök rajta és látom benne a kihívást, hogyan fejlesszem tökélyre.
  Ilyen Gyurcsok doktoros távgyógyító kreténség szinten van, poénnak indult. Bejött. Eskü, mindenféle hasznossal is próbálkoztam, ami értéket teremt, magasztos satöbbi, de valahogy a hülyeség fizet. Sajnos másoknál is ezt látom, aki valami „rendes” vállalkozásba kezd, az sok munkával keveset keres. Egy ismerős pornónovellákat ír, Amazonon árulja, sok pénz jön belőle.

  Szóval lehet, hogy félreérthető voltam, egyáltalán nem vagyok megkeseredett, sőt, a nappali szakmám is azért jobb, mint a meleg szar(vagy nem ugyanazt értjük rajta), maximum nem érkezek mindennap izgatottan az irodába.

  Azt tartom, hogy max 10 éven belül nem szeretnék rászorulni a munkára, ez a fő cél, ami miatt elviselem, hogy mégse lettem rocksztár, és mégis bejövök az irodába. Az excel tábla nem hazudik:P

 11. jobangel
  mondta:

  @pippa2011: Egyetértek. A folyamatos megalkuvás folyamatos frusztrációt jelent. Ezt sokáig lehet bírni, de a végtelenségig nem. És miért is akarja bírni, tűrni? Mert majd egyszer hátha lesz egy veszteséges kávézója? Amiről fél év alatt derül ki, hogy mint tevékenység sem buli? Én mondjuk nem kávézósokat láttam, de besokallt menedzsert eleget: borász, méhész és más természetközeli, businesstávoli szakmát választottak 50 éves koruk előtt nem sokkal.

 12. pippa2011
  mondta:

  @Eltévelyedés: Az „Ez picit elszomorít”-ból 10 év alatt nagyon elszomorít lesz, ha megvárod. A meleg sz.. mellett a side business is elszomorító,az dupla kiégési kockázat. A „nem adom az arcom”-ból nem tudok tükörbe nézni lehet. Közel 10 van köztünk, azért merek „bölcselkedni”. Kiábrándító ez is, de minden 2. ember kávézót akar nyitni. De lehet, hogy több, a HR-esek hogyanlátjamagát10évmúlva vagy miazálommunkája kérdésére kb. 80% válaszol „nyitok egy kávézót”-tal. Sorry!

 13. Eltévelyedés
  mondta:

  @jobangel: Lehet, hogy meleg szar, azért nem rossz az annyira. Anyagilag megéri? Vastagon. 40-44 éves koromban szeretném abbahagyni a muszájból melót. Most 34 vagyok. Azt már fél lábon is:)
  Utána jöhet a hülyéskedés, nyitnék egy kávézót. Nem azért mert bomba üzletnek látom, hanem mert érdekel. Most, de majd kitalálom miért inkább valami más lesz.
  Persze, mellette van side business. Annyira elképesztő marhaság, amihez nem szívesen adnám az arcom és a nevem de a sok kísérlet között az kezdte el hozni a pénzt. Ez picit el is szomorít:)
  Szóval… továbbra is hiába szeretnék mással foglalkozni, ha az magas kockázattal se biztos hogy hozna harmadennyi pénzt. Nem olyan rossz a meleg szar.

 14. jobangel
  mondta:

  @Eltévelyedés: Erre van Csernusnak egy nagyon szemléletes, de pejoratív kifejezése (meleg sz..). Szóval igen, lehet ilyen kompromisszumot kötni, de nem érdemes, mert abból frusztráció, kiégés, stb. lesz. Anyagilag sem biztos, hogy megéri. Az már inkább működik, hogy egy egyébként „elvagyok benne” munkából megszerzett jövedelemből csinálja azt, amit imád. De egy idő után eljön a pont, amikor a hobbiból lesz a napi munka. Nem kevés durván pályát váltó embert tudok, aki úgy kezdte, hogy jó, önkormányzatnál várostervezgetést, engedélyeztetést csinálgat, oké, mérnök, de mégiscsak érdekesebb a pilatesoktatás. Ma már pilates-stúdiója van, és kezdetben sopánkodtak az ismerősei, hogy dehát egy mérnök ide süllyed? Úgy lesüllyedt, hogy azóta sokszorosa a bevétele, és cserébe még azzal is foglalkozik, amit szeret.

  A zombi azért zombi, mert nem indul el – különböző okok miatt – neki megfelelőt találni, sőt el sem hiszi, hogy van olyan munka, amit szeretne. Az „élete álma” emberek jórésze inkább saját bizniszt csinál, de én meg pont nem pl. Imádom a technológiákat, lenyűgöznek az innovációk, vigyorgok egy szerverteremben, mint más a vidámparkban, és ezzel foglalkozom. Beosztottként, multinál ez jó is, kkv-nál nem jó, saját vállalkozásba meg nem kezdenék. A HR meg hobbi, így blogosan, mert utálnám cégnél csinálni. Sajátba meg így kezdtem, mert nem ebből gondolok megélni. Ha mindenki felfedezné a maga kis motivációit, mindenki megtalálná azt, amiben elégedett. De még ott tartunk, hogy a motiváció hülyeség, azért dolgozunk, mert fizetnek érte, és enni kell… Ez persze nemcsak az egyén hibája, a társadalmunké is.

 15. Eltévelyedés
  mondta:

  @jobangel: Azért nem csak két embertípus van, aki gyűlöli a munkáját és zombiként megy be, vagy élete álma, hogy ott dolgozzon. A legtöbben szerintem elfogadják, hogy ugyan tudnának jobbat csinálni exceltúrás helyett, de az harmadennyit sem fizetne, ha egyáltalán fizetne. És azért annyira nem rossz ez, nem gyűlölöm, meleg iroda internettel, ingyen kávé, sőt, egész jó vagyok benne, de azért ha választhatnék, hogy ugyanakkora fizetésért ez, vagy sörfőkóstoló/autóversenyző/asztronauta/modell csajok olajozása, akkor nem kérdés melyik nyerne. Csak ezekből a menő munkákból 1.Nincs szükség annyi emberre 2.kevesen elég jók ahhoz, hogy abból éljenek 3.Nem fizetnek semmit se.
  Ígyhát marad a csősz meg az aszfaltozás, esetleg az exceltúrás. Akkor meg már inkább a kényelmes iroda, jó fizetéssel.

 16. Ludmilla a Beta
  mondta:

  Megpróbáltam, mert valóban szeretnék valami mast csinálni, mint az elmúlt 12 évben. De hiába adom be a jelentkezésemet olyan munkákra, amelyek érdekelnének, jönnek a fejvadászok, és mind ugyanazt a melót ajánlja, mint a mostani, csak másik cégnél. És nem értik, hogy azért nem megyek el egy másik céghez, hogy ugyanazt csináljam, mint amit most is utálok, csak még a helyzetem is bizonytalan legyen, és kezdhessek előlről bizonyítani.

 17. jobangel
  mondta:

  @s: Ebben valahol igazad van, az emberek többsége azt gondolja, hogy dolgozni valami mártírság, kevés pénzért meg pláne, így lesz belőle hős. Ha ezzel a mentalitással végre szakít, akkor lesz belőle munkáját szerető, sikeres ember. Akik az „aktuális szöveget” nyomják, sosem találnak jó állást, mert csak lúzer cégek fogják elhinni nekik, azok meg másban is lúzerek (valamiért mindig a „megoldjuk okosba’ cégek mennek tönkre pl.)

  Ezek az emberek vagy változtatnak, vagy így maradnak, de nekünk ezzel nincs dolgunk. Az én dolgom akkor kezdődik, ha valaki felkeres, hogy segítsek.

 18. @jobangel: „Annyi energiával, amivel ezt végigviszi, már találna olyat is, ami tényleg tetszik neki és képes is rá, hogy elvégezze.”

  Azt feltételezed, hogy minden embernek tetszik valamilyen munka. A legtöbb emberre ez nem jellemző, dolgoznak, hogy pénzt kapjanak és élhessenek. Nem motiváltak és alapvetően nem is lehet őket motiválni, mert nem rendelkeznek életstratégiával, csak élnek egyik napról a másikra. Ők is megjelennek az állásinterjúkon és nyomják az aktuális szöveget.

 19. europass8
  mondta:

  nekem 8 ev tapasztalatom van lebontva 3 es5 evre de pl. hiaba keresek olyan helyet ahol elvaras az 5+ev tapasztalat alig talalok. ma pl.egy researcher kislany vmi junior pozicioval kapcsolatban hivott fel xDD

 20. jobangel
  mondta:

  @gregorik: ez sajnos egy lelki próba. Az elmúlt 10+ évben sokat durvult az álláskeresés, és tényleg baromi nehéz, de nem lehetetlen.

 21. jobangel
  mondta:

  @szerdika: Szerintem neked is lehet szép színes CV-t összerakni, pont erről szól a poszt eleje. Hogy nem is tudatosul benned, mennyi olyat tudsz, amit más esetleg nem. Mert neked természetes, hogy tudod, mit hogyan kell, más meg esetleg sosem látott olyasmit.

 22. gregaba
  mondta:

  10+ év állandó meló után idén próbálok váltani, és baromi nehéz, megalázó, lehangoló dolog. Senior munkatársként úgy érzed magad a munkaerőpiacon, mint egy pelyhesálló pályakezdő, a HR-esek is ezt éreztetik, ha egyáltalán behívnak interjúra.

 23. szerdika
  mondta:

  10 éve dolgozom ugyanabban az állásban és meg vagyok róla győződve, hogy sok helyről épp emiatt nem hívnak fel. Tapasztaltabbnak, széles látókörűbbnek tűnik egy olyan jelentkező (és valóban az is), aki hasonló korú, de 2-3 munkahelyet is látott belülről ennyi idő alatt, színesebb önéletrajzot tud összeállítani, mint én az összesen 1 db munkahelyemmel.

 24. Showmiller
  mondta:

  Nem feltétlenül egyértelmű. Tőlem több interjún megkérdezték, hogy miért akarok váltani, pedig a CV-m alapján a helyemen voltam/vagyok, sőt még fejlődés volt benne. Azért mert unom és mást szeretnék csinálni, ennyi.

 25. Kicknick
  mondta:

  @s: Fenéket…én is 8 évig voltam egy helyen, az utolsó években nem voltak hajlandóak emelni a fizumon, mert a „besorolásomhoz képest” túl sokat kerestem.
  Aki meg 2 évente vált az mindig kap minimum 5-10% pluszt ha csak a pénzról beszélünk különben nem mozdul. Láttam rá ezer példát.

 26. @jobangel: Mindegyik hiteles. Az egyik fajta ember gyakrabban érzi szükségesnek, hogy ezt tegye.

 27. jobangel
  mondta:

  @s: Vö. a 14 éve ugyanott dolgozó és másfél éve ugyanott dolgozó álláskereső mondatát:
  „valami új dologba akarok kezdeni”. Melyik lesz hiteles?

 28. jobangel
  mondta:

  @s: Ez teljesen téves hozzáállás. Aki így keres állást, folyamatosan rossz munkákat fog kapni, örök mókuskerékben fog ugrálni egyik rosszból a másikba. Annyi energiával, amivel ezt végigviszi, már találna olyat is, ami tényleg tetszik neki és képes is rá, hogy elvégezze. Akinek kell a pénz, és csak az a fontos, az vállaljon valamilyen ugródeszka-állást, és onnan keressen olyat, amit szeretni is fog. Addig is van pénz, de remény is lesz jobbra. A többség ott rontja el, hogy sok energiával szerez egy nemszeretem melót, majd megnyugszik, hogy legalább pénz van. És naponta utálja, frusztrálódik benne, majd tesz valamit, amitől hátha jobb lesz (elcsen ezt-azt a cégtől, alkoholba menekül stb.). Ez rossz irány.

 29. @jobangel: „miért hazudná valaki, hogy szereti a munkáját, hogy ezzel megkapjon egy munkát, amit utál?”

  Mert kell a pénz. Aki nem hazudja be, hogy szereti a melót, az nem fogja megkapni. Aki megteszi ezt a szívességet, az állásba kerülhet. Egy elenyésző rész pedig valóban szereti is talán azt, amiről ott szó van.

 30. „Önmagában az a tény, hogy sok-sok éve egy cégnél dolgozol, elég lesz ahhoz, hogy a legtöbb lehetséges munkáltató értse, miért is akarsz váltani, ezt tehát nem kell sokat magyarázni.”

  Én nem értem. Nekem ezt el kellene magyaráznod. Miért akarna egy ilyen figura inkább váltani, mint egy olyan, aki másfél évet tölt átlagosan egy helyen. A dolog természetéből adódóan is több pályázó kerül ki az utóbbi csoportból, tehát ritkább madár az olyan jelentkező, aki régi motoros egy helyen. Éppen hogy ez szorul magyarázatra.

 31. jobangel
  mondta:

  @s: Akkor ez egy motiváció. Hogy az általuk kínált fizetés vonzó. Az ilyen jellegű hazugságnak meg semmi értelme: miért hazudná valaki, hogy szereti a munkáját, hogy ezzel megkapjon egy munkát, amit utál? Sok értelme nem lesz, hosszútávú nem lesz. Ha munkát akar, pont semmi értelme erről hazudni.

 32. „a régi dolgozókat időnként vissza is szokták venni a régi helyre”

  Több pénzért. Ez fontos. Tudok egy sereg emberről, akit kibasztak a gecibe, mert drágának tartották őket. Aztán amikor recsegni-ropogni kezdett az épület, kurva gyorsan visszavették őket. Több pénzért. Ez fontos. Pedig eredetileg soknak gondolták, amit kapnak.

 33. @jobangel: „Ha csak pénzért kellene az állás, mehetnél kapálni vagy aszfaltozni is”

  Nem. Az kevesebbet fizet.

  „néha még az is előfordul, hogy szeretjük a munkánkat 🙂 No, ezt akarják tudni, hogy te pl. miért pont ezt, miért pont náluk”

  Mindenki tud hazudni. Sőt, meg is teszi mindenki, főleg, ha munkát akar.

 34. jobangel
  mondta:

  @Online Távmunkás: Hát igen. Lehet, hogy nem is tudta, milyen jó volt neki ott… Elő szokott fordulni, és a régi dolgozókat időnként vissza is szokták venni a régi helyre – szerencsére. Ezért is érdemes szépen távozni, hátha vissza kell fordítani a folyamatot.

 35. Online Távmunkás
  mondta:

  Az utóbbi években volt néhány ismerősöm, akik 10-15 év után váltottak munkahelyet. Átlagosan egy-másfél évig keresgéltek, de a többségük megbánta és ketten vissza is tértek a megszokott helyre. Nem nyugdíj előtt álló emberekről van szó…

 36. jobangel
  mondta:

  @A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: Ha csak pénzért kellene az állás, mehetnél kapálni vagy aszfaltozni is, akkor tökmindegy lenne, mi a munka. Van ilyen élethelyzet is, de ezeken a helyeken pont nem kérdezik a motivációt. De te excelt akarsz bűvölni. Miért? Ez az igazi kérdés. Nyilván pénzért dolgozunk, de néha még az is előfordul, hogy szeretjük a munkánkat 🙂 No, ezt akarják tudni, hogy te pl. miért pont ezt, miért pont náluk (ők hirdetnek állást, tudom, de talán van más is, ami miatt az a cég megfelelne neked).

 37. A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél
  mondta:

  Ezt én soha nem fogom megérteni.

  Miért kell az állás? Pénzért.

  Ez az „életem álma volt, hogy tucatmagammal egy teremben ülve naphosszat bűvöljem az excelt” bullshitet az sem hiszi el, aki leírja, az se, aki olvassa…