Kockacsoki – szerethető munkahely küldetéssel

Kockacsoki – szerethető munkahely küldetéssel

Amikor „jó cégekről” mesélek a itt blogon, azaz jó munkáltatókról, azokra majdnem mindig a „nagy cég” jelző is igaz.

Ma egy egészen kivételes alkalom következik, amikor egy kis céget szeretnék bemutatni. Aki „jó cég”, mert olyan, amilyennek a kkv-nak lenniük kellene, és amire nem mondhatjátok, hogy „ugyanmár, ez mese, ilyen nincs”. Vannak kis magyar cégek is, ahol jelen vannak jól meghatározott munkafolyamatok, közös munka a munkavállalóval. Sőt, olyan is van, akinek van igazi küldetése, van érthető terméke, és nem az álláshirdetéseiből tudjuk róla, hogy „családias”, hanem valóban az, a szó jó értelmében. A legkifejezőbb szó, amivel jellemezni tudom őket: szerethető.

Riportalanyom Dénes Ákos, a Kockacsoki ügyvezetője.

A Kockacsoki nem egyszerű csokoládéműhely, az egyik specialitása abban áll, hogy autistákkal dolgoztok. Ők azok, akiket a legtöbb munkáltató félve alkalmaz, mert szerintük „nehéz velük”. Ti ezt sikerrel megoldjátok nap mint nap. Mi a titka az autistákkal való sikeres munkának nálatok?

Igen, valóban autista fiatalokkal dolgozunk és emellett több programot is működtetünk számukra, amik a munkavállalásra való felkészülést célozzák. A nálunk dolgozó fiatalok nagyon ügyesek, igazán jó velük együtt dolgozni. Persze ahhoz kellett némi idő, hogy eljussanak a magabiztos, önálló munkavégzésig. Az előkészítés nagyon fontos, ezért alapos, személyre szabott és az átlagosnál picit hosszabb a betanítás időszaka, de biztosan állíthatom, hogy a befektetett munka megtérül.

Az elvégzendő munkafeladatok kiválasztásánál figyelembe vesszük azt is, hogy mik az adott személy erősségei, mik azok a feladatok, amiben ügyesebben tud teljesíteni. Ez mindenkinek jó, nekik azért is, mert fontos, hogy sikerélményeket szerezzenek a munkavégzés során. Fontos számukra a visszajelzés, hogy jelezzük azt, ha jól végezte el valaki a feladatát és megbeszéljük az esetleges hibákat is, mert ezeket kiértékelve megtanulják, hogy mit kell változtatni ahhoz, hogy legközelebb ne forduljanak elő hasonló hibák.

Mi azt tapasztaltuk, hogy kicsit nagyobb odafigyeléssel, nagyon egyértelmű, konkrét szabályok felállításával, következetes elvárások támasztásával csodák történhetnek.

Ha jól értem, a siker egyik fele a jól felépített munkafolyamatokból áll, de ahhoz, hogy a cég, mint üzleti vállalkozás is sikeres legyen, egy igazán jó termék kell. Beszéljünk a csokiról! 😊

Számunkra már az induláskor nagyon fontos volt, hogy a termékeink kiváló minőségűek legyenek.

Egyrészt azért, mert szerettük volna megmutatni, hogy az autista fiatalok is ugyanolyan jó, sőt, esetenként még jobb minőségű termékek elkészítésére képesek, mint bárki más. Emellett azt is szerettük volna, ha a termékeinket nem csak azért veszik meg a vásárlók, mert egy jó ügyet szeretnének támogatni, hanem azért is, mert az valóban piacképes, kiváló minőséget képvisel, szép és finom.

Termékeink között táblás csokoládék, csokoládé válogatások, bonbon válogatások egyaránt megtalálhatók. Cégek számára egyedi arculattal is tudjuk készíteni ezeket. Sőt, nem csak a csomagolást tudjuk egyediesíteni, hanem magára a csokoládé felületére is tudunk céges logót, egyedi grafikát helyezni. Természetesen ez a minta biztonsággal fogyasztható.

A kockacsoki, mint üzleti vállalkozás, milyen lehetőséget rejt a cégek számára?

Amikor egy cég tőlünk vásárol terméket, akkor amellett, hogy kiváló minőségű üzleti ajándékot kap, ez a CSR tevékenységébe is beilleszthető, hiszen egy jó ügyet, az autista emberek foglalkoztatását támogatja. A termékek mellett szolgáltatásokat is biztosítunk, kisebb létszámú céges csapatépítő workshopokat szoktunk rendezni műhelyünkben, ahol a résztvevők csokoládé készítő élményfoglalkozáson vesznek részt.

A kávézónk mindig nyitva áll a céges csapatok, céges rendezvények számára. Nagyobb létszám esetén pedig helyszíni kitelepülést is szoktunk vállalni, legyen szó konferenciáról, családi napról vagy egyéb céges rendezvényről. Egy cég CSR tevékenységébe úgy is be tudunk csatlakozni, hogy az igényekhez igazítottan autizmus ismeretekről, vagy az autista emberek munkavállalásának elősegítéséről szóló információátadást, szemléletformáló programot szervezünk.

A csokoládék mellett rendezvényekről is írtok a honlapotokon. A COVID helyzet szinte minden vállalkozást megrengetett, de egyre inkább születnek céges rendezvények újra, ahogy a visszatérés elindult. Számukra milyen ajánlattal készültök most?

A jelenlegi járványügyi helyzet valóban nagyon nehéz mindenki számára. Ettől függetlenül a mi helyünk nyitva áll és várjuk a vendégeket. Természetesen fokozottan figyelünk a biztonságra, emiatt most a szokásosnál jelenleg kisebb létszámot tudunk fogadni egyidőben.

A külső helyszínre történő kitelepülésekre mindig nyitottak vagyunk. Kitelepüléskor mindig igazodunk a partner igényeihez, voltunk már családi napon, ahova a cég dolgozói gyermekeikkel érkeztek és a gyerekek számára szerveztünk csokikészítést. Volt, hogy több száz fős konferencián vettünk részt kiállítóként, ahova kóstolóval készültünk, kiegészítve a helyszíni cateringet. Volt, hogy egy cég munkatársainak szerveztünk interaktív, csokoládétörténettel egybekötött kóstolót.

Olyanra is volt már igény, hogy egy nagyobb irodaházban szervezetek helyi karácsonyi vásárt a dolgozók számára és az egyik kiállítói mi voltunk az eseménynek. Bármilyen elképzelést szívesen egyeztetünk a partnerrel.

Ám még nincs vége: a KockaCsoki nem csak az édességekhez kapcsolódó üzletmenetről szól. Miről még?

A legfőbb célunk az, hogy minél több autista fiatal tudjon munkát vállalni, megtapasztalva azt, hogy ő is hasznos tagja a társadalomnak és értékteremtő munkát végez. A munkavállalás mindenkinek nagyon fontos, az autista fiatalokkal sincs ez másként. Ennek érdekében több programot is működtetünk, van pályaorientációs programunk, aminek célja a pályaválasztási döntések meghozatalának segítése, van gyakornoki programunk, aminek fókuszbában a munkatapasztalat szerzés, a munkavállalásra való felkészítés áll, van önálló életviteli felkészítésünk, ahol a konyhai környezetben való önállóság növelése a cél és most készülünk egy álláskeresési program indítására.

Tudjuk, hogy a szülők fontos szereplői a fiatalok életének és támogatásuk rengeteget tud segíteni, ezért számukra is működtetünk programokat, szülőtalálkozókat és jelenleg Autizmus Szabadegyetem néven olyan programsorozatot, amin minden alkalommal egy konkrét témát járunk körül. Ezek csak a legfontosabb programok, amiknek a végső célja mindig ugyanaz, az autista fiatalok munkavállalásának, ezáltal társadalmi beilleszkedésének elősegítése.

*****

A cikk megjelenését jómagam támogattam 😊 így nincs (x). Nekem, mint Jobangelnek személyesen is fontos a jó munkahelyek bemutatása, az autisták boldogulása.

További információk:

A kockacsoki honlapja

Különleges ajánlatok vállalatoknak

KockaPont közösségi kávézó: Budapest, Dózsa György út 32, 1071

*****

# # #

Tetszett a poszt? Lájkold, oszd meg!

Egyetértesz? Vitakoznál? Hozzáfűznél valamit? Várom szeretettel a kommented!

Ha te is bemutatnád, miért jó a te cégednél dolgozni, kérlek, tekintsd meg médiaajánlatom!

Ha te is szeretnél egy olyan munkahelyet, ami neked jó, válogass tematikus szolgáltatásaimból, vezetőként nézd meg a vezetői portfólióban rejlő lehetőségeket! További információkért látogasd meg Facebook-oldalam!

# # #

 

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Írj te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Mások mondták:

 1. jobangel
  mondta:

  @Balfredo Alfredo: lesz majd cikk erről is, addig együnk kockacsokit! 😉

 2. Balfredo Alfredo
  mondta:

  @Jobangel: Az írásban ötször fordul elő a siker szó.
  Mi a siker? (külön írást is szentelhetsz neki)